Ondernemers bij Waves Coworking zetten community-gevoel online voort

“Het gevoel dat we de problemen samen moeten aanpakken, dat we elkaar moeten helpen. Dat gevoel is juist zo kenmerkend voor Waves Coworking.”

Bij coworking denk je in eerste instantie aan een kantoor, een werkplek. Maar iedereen werkt thuis, dus ligt coworking dan niet stil? Bij de groep ondernemers die is aangesloten bij Waves Coworking heerst een heel ander gevoel bij coworking. Hoe helpen deze ondernemers elkaar in deze moeilijke tijden?

Met de Coronavirusuitbraak zit bijna heel Nederland thuis. Wel aan het werk, voor zover dat gaat met kinderen en de aard van je werkzaamheden, maar niet meer op de eigen werkplek op kantoor. Om te voorkomen dat ze dan in een sociaal isolement terechtkwamen, hebben de ondernemers van Waves afgesproken elkaar te blijven ontmoeten bij het koffiezetapparaat, maar dan online!

In normale tijden ontmoeten zelfstandig ondernemers, freelancers en zzp’ers elkaar in de coworking space in Hanzeland in Zwolle. Naast dat ze daar kunnen werken en vergaderen, vinden ze daar ook gelijkgestemden. Samen sparren ze over zakelijke problemen die ze tegenkomen, maar kletsen ook over alles buiten hun bedrijf. Als zelfstandige heb je vaak geen directe collega’s. Dan is het fijn om toch een bekende tegen te komen bij het koffiezetapparaat. Dat gebeurt nu dus nog steeds. Niet meer fysiek, maar wel virtueel.

In “buddygroepjes” spreken de members van Waves af om bijeen te komen in video conferencing tools als Zoom en Whereby. Ze delen hun verhaal; iedereen wordt op een andere manier door het coronavirus geraakt. Sommigen zien hun verdienmodel wegvallen of dat van hun klanten waardoor opdrachten geannuleerd worden. Anderen hebben het juist extra druk, maar kunnen in de drukte thuis geen werkritme vinden.

Inmiddels sluiten er ook al ondernemers aan die niet een fysieke werkplek hadden gehuurd. Deze uitdagende tijden brengt mensen bij elkaar. Arjan Spelt, de technische man bij Waves, vindt dat het nu duidelijk wordt dat Waves meer is dan een verzameling bureaus en vergaderruimtes. “Het gevoel dat we de problemen samen moeten aanpakken, dat we elkaar moeten helpen. Dat gevoel is kenmerkend voor Waves Coworking.”

Heb jij ook behoefte aan sparren met gelijkgestemde ondernemers? Kijk op onze site of neem contact op via info@wavescoworking.com

Meld je aan voor de Waves nieuwsbrief!

Leuk dat je geïnteresseerd bent in Waves Coworking. Meld je hier aan voor de nieuwsbrief en we houden je op de hoogte!

Tot snel bij Waves?

Zet de juiste mensen bij elkaar en ze zullen elkaar inspireren en vooruithelpen!

We make Waves together!

5

Word lid van onze community

5

Kom flexwerken bij Waves. Dit kan op verschillende manieren: van je eigen private desk, tot het gebruik maken van onze hotdesks.