Wat doen ondernemers tijdens de coronacrisis? Waves members vertellen hun verhaal: Ruth Scheper

‘Ik merk dat we in deze tijd heel erg flexibel moeten zijn en moeten zoeken naar kansen. Ons aanpassingsvermogen wordt flink getest. Ik vind het super om te zien hoeveel solidariteit er is, hoe iedereen elkaar helpt. Gewoon in de samenleving, maar ook bij Waves. Als je mij vraagt wat de grootste uitdaging voor mij nu is, dan is dat met een tweejarige thuis tijd vinden om alles gedaan te krijgen.”

Ruth Scheper is oprichter van Colourise. Ze helpt scholen met internationalisering en traint docenten voor tweetalig onderwijs. Daarnaast is Ruth één van de members van Team Waves. Hier regelt ze de member happiness, de communicatie, nieuwsbrieven en inmiddels, nu we allemaal thuis zitten, nog veel meer. Want: “Van een offline community moest ook Waves ineens naar een online community over en daar komt van alles bij kijken.”   

En niet alleen voor Waves moest er veel naar online verplaatst worden, maar ook de trainingen voor docenten die Ruth geeft moeten ineens helemaal anders. Veel uitzoeken en aanpassen dus. De online tools moesten ontdekt worden, maar ook didactisch moest gekeken worden hoe je je training kan laten slagen. Iets wat offline werkt, werkt online misschien helemaal niet…. Ook hier veel uitzoeken, bijleren en aanpassen dus. Maar Ruth vindt het ook leuk om zo weer nieuwe wegen te verkennen: “Ik houd enorm van lesgeven en online lesgeven biedt weer nieuwe mogelijkheden en kaders die creatief maken.”

En ook ander werk van Ruth verschuift naar online. Ze neemt mondelinge schoolexamens Engels en Nederlands af. En die gaan nu ook net even iets anders dan anders. De leerlingen komen nu het virtuele lokaal binnen en geven hun presentatie via de computer. “Scholen hebben echt in no-time een protocol geschreven over hoe je zo’n examen online afneemt en dat werkt eigenlijk heel goed. Alles gaat heel soepel en efficiënt en waar je normaal tijd verliest, gaat het nu heel vlot. Dat is wel heel leuk om te merken dat het zo dus óók werkt.” En voor Ruth superfijn dat dit wel “gewoon” door kan blijven gaan.

De uitdaging die Ruth voor zichzelf nu wel ervaart is dat alles extra tijd kost. Alles moet opnieuw ontdekt worden. En daarnaast moeten er ook nieuwe opdrachten gevonden worden en is er extra werk bijgekomen. En met een tweejarige peuter in huis is tijd vinden juist nu dé uitdaging. Want als je dan een ochtend keihard hebt gekleid of memory hebt gespeeld, dan is het wel even weer schakelen om in het middagslaapje focus en energie te vinden om een blog te schrijven, een webinar te ontwikkelen of een opdracht binnen te slepen. “Het is echt een zoektocht hoe je dat doet, de balans daarin vindt en alles regelt. Maar dat hoor ik van heel veel mensen.”

Ondanks dat tijd nu een uitdaging is, is Ruth wel van mening dat het belangrijk is om ook tijd te nemen voor introspectie. Even tijd nemen om naar binnen te keren en na te denken over waar je nu heen wilt. Juist nu is het belangrijk om goed te kijken naar wat je wilt met je bedrijf en naar wat er echt nodig is. Terwijl ze gewoonlijk graag trainingen geeft, neemt ze nu meer opdrachten aan die ze zelf achter de laptop kan uitwerken. ‘Ik sta graag voor groepen, maar de flexibiliteit van in m’n eentje werken komt nu goed uit.’

Voor wat betreft Waves. Daar krijgt Ruth nu heel veel energie van. “Het is super om te zien hoe iedereen samenwerkt, op elkaar let en hoe er supermooie initiatieven ontstaan. En dat alles wat we op hebben gezet online ook echt werkt. Dat we ondanks dat we elkaar ‘in real life’ niet zien toch nog steeds een community zijn en elkaar meer helpen dan ooit. Ik ben er trots op dat ik daar onderdeel van ben.” 

Wil jij na bovenstaande verhaal meer weten over Ruth, connect dan op LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/ruth-scheper-143409102/

Of ben je nieuwsgierig geworden naar de Waves Community? Neem dan een kijkje op www.wavescoworking.com of stuur een mailtje naar info@wavescoworking.com voor meer info.


Meld je aan voor de Waves nieuwsbrief!

Leuk dat je geïnteresseerd bent in Waves Coworking. Meld je hier aan voor de nieuwsbrief en we houden je op de hoogte!

Tot snel bij Waves?

Zet de juiste mensen bij elkaar en ze zullen elkaar inspireren en vooruithelpen!

We make Waves together!

5

Word lid van onze community

5

Kom flexwerken bij Waves. Dit kan op verschillende manieren: van je eigen private desk, tot het gebruik maken van onze hotdesks.