Innovatieve ondernemer Michel Verspagen gaat internationaal met zijn Titan Skin

Michel staat op het punt de wereld te veroveren met de zelfontwikkelde Titan Skin: behuizing voor VR-brillen.

Michel is mediaproducent en hij heeft zich nu gestort op productdesign: hij ontwikkelt een behuizing voor de VR-brillen die hij levert bij zijn mediaproducties. Daarmee lost hij een groot probleem op voor bedrijven die VR inzetten in de publieke ruimte. Na Nederland zijn nu ook internationale organisaties geïnteresseerd in dit innovatieve product. Michel staat in de startblokken om de grens over te gaan.

Kwetsbare VR-brillen
De mediaproducties waar Michel met zijn bedrijf TitanSkinVR aan meewerkt zijn zo succesvol, dat de hardware eronder te lijden heeft. De VR-productie in Forum Groningen lag telkens stil omdat bezoekers verkeerde knopjes hadden ingedrukt of te hardhandig waren omgegaan met de VR-brillen. De organisatie vroeg Michel om een oplossing. En die vond hij, samen met Olivier Gossink, zijn technische partner. Michel: ‘Ik noem Olivier altijd de uitvinder, want hij heeft talent voor nieuwe dingen bedenken en maken.’

Het ontwerpproces van de Titan Skin

Iets nieuws ontwikkelen
‘We moesten zelf iets nieuws ontwikkelen, want behuizingen voor VR-brillen bestonden nog niet,’ zo vertelt Michel enthousiast. ‘Ik vond het echt een gave uitdaging om een oplossing te bedenken voor dit probleem. Kijk, we liepen er al eerder tegenaan dat de brillen diefstalgevoelig zijn en dat er knopjes zijn waar de gebruiker niet aan moet komen. Ik zocht dus naar iets om de levensduur te verlengen, maar ook om kwetsbare onderdelen te beschermen.  Ik ben eerst aan de keukentafel gaan experimenteren met karton en tape. Toen ik een werkbaar prototype had bedacht, heb ik Olivier gevraagd het uit te tekenen op de computer en met de 3D-printer te printen. Gaaf om dan ineens zo’n zelfbedacht product in handen te hebben!’

De Titan Skin in gebruik bij Forum Groningen

The Titan Skin
Een behuizing van plastic voldeed alleen niet aan de hoge kwaliteitseisen van Michel en Olivier. Ze vonden een staalfabrikant in Nederland en lieten een prototype van aluminium bouwen: ‘Aluminium is niet alleen sterk en licht, het ziet er ook gewoon cool uit.’ Het eerste model bleek niet te passen, dus Olivier moest nog wat wijzigingen aanbrengen in het digitale ontwerp. De tweede versie was perfect: ‘We hebben het product The Titan Skin genoemd, omdat het onverwoestbaar is. De klanten zijn heel enthousiast. Inmiddels gebruikt niet alleen Forum Groningen ze, maar ook zorginstellingen, museum Ons lieve heer op solder in Amsterdam en Zeehondencentrum Pieterburen.

Internationale plannen
Michel beseft de internationale waarde van zijn product: ‘Nu willen we met The Titan Skin naar het buitenland gaan. We hebben gesprekken lopen in het Verenigd Koninkrijk en Italië. Ik geloof echt in de potentie van dit product! We hebben nu twee versies: een voor de Oculus Go en een voor de Pico G2 4K. Daarmee kunnen we nog zoveel internationale klanten helpen.’ Naar het buitenland gaan betekent niet dat de productie wordt uitbesteed aan een lagelonenland: ’We zijn er trots op dat zowel het ontwerp als de productie in Nederland plaatsvinden en dat willen we ook zo houden.’

Wil je meer weten over Michel en de Titan Skin? Kijk op www.titanskinvr.com

Meld je aan voor de Waves nieuwsbrief!

Leuk dat je geïnteresseerd bent in Waves Coworking. Meld je hier aan voor de nieuwsbrief en we houden je op de hoogte!

Tot snel bij Waves?

Zet de juiste mensen bij elkaar en ze zullen elkaar inspireren en vooruithelpen!

We make Waves together!

5

Word lid van onze community

5

Kom flexwerken bij Waves. Dit kan op verschillende manieren: van je eigen private desk, tot het gebruik maken van onze hotdesks.