Wat doen kleine ondernemers tijdens de Coronacrisis? Waves members vertellen hun verhaal: Johan Boer van Vakproject

‘Ook als de beperkingen strenger worden, zie ik nog genoeg kansen om aan mijn bedrijf te werken.’ 

‘Dit zijn natuurlijk wel onzekere tijden, maar ik heb een optimistische kijk. Ook als de beperkingen strenger worden en ik niet meer de deur uit mag om te werken, zie ik nog genoeg kansen om aan mijn bedrijf te werken. Ik zou een onlinecampagne starten om nieuwe klanten te werven voor in betere tijden.’

Johan huurt met zijn bedrijf zzp’ers in en samen isoleren ze woningen. ‘Ik merk in mijn dagelijks werk gelukkig niet zoveel van de coronacrisis. Als ik bij klanten werk, zit ik meestal in de kruipruimte om vloerisolatie aan te brengen. Dan heb ik natuurlijk automatisch afstand tot andere mensen. Verder schud ik geen handen meer en ik drink minder vaak koffie met anderen. Ik vind het jammer om minder contact te kunnen maken, maar dat is nu even nodig. Ik merk dat mijn klanten ook voorzichtiger zijn in fysiek contact.’ 

‘Wat het opnemen van opdrachten betreft, ik deed het meeste al digitaal en dat komt nu goed uit! Ik gebruik BBB Assist van Business Barrier Busters. Daarmee doe ik mijn bedrijfsvoering: van aanvraag tot oplevering. Zo kan ik alles online doen: factureren, offertes opstellen, berichten sturen en klantdossiers bijhouden. Mijn klanten en ik hoeven dus niet te wennen aan een andere manier van werken. Dat is heel fijn in deze tijden waarin er zoveel verandert.’

‘Als het werk door de Corona crisis stil komt te liggen, dan wil ik graag tijd steken in het ontwikkelen van nieuwe diensten. Ik speel ook al een tijdje met de gedachte om een totaalpakket voor energiebesparing aan te bieden: isolatie, warmtepomp en zonnepanelen. Het lijkt me ook tof om een platform op te zetten met allemaal gecertificeerde installateurs. Ik heb daar al contact over met de branchevereniging.’

‘Ik besef dat ik geluk heb met mijn werk: ik kan grotendeels op de oude voet doorgaan. Ik heb bij Waves Coworking ook veel contact met andere ondernemers. Sommigen moeten erg creatief bezig zijn om inkomen te genereren en die ideeën worden met iedereen gedeeld. Fijn om anderen te kunnen steunen en om digitaal contact te kunnen onderhouden. We zijn beschikbaar voor elkaar als dat nodig is.’

Meld je aan voor de Waves nieuwsbrief!

Leuk dat je geïnteresseerd bent in Waves Coworking. Meld je hier aan voor de nieuwsbrief en we houden je op de hoogte!

Tot snel bij Waves?

Zet de juiste mensen bij elkaar en ze zullen elkaar inspireren en vooruithelpen!

We make Waves together!

5

Word lid van onze community

5

Kom flexwerken bij Waves. Dit kan op verschillende manieren: van je eigen private desk, tot het gebruik maken van onze hotdesks.