Wat doen ondernemers tijdens de coronacrisis? Waves members vertellen hun verhaal: Frank Koelewijn

“Ik ga niet mee met de stroom. Ik vertrouw op mijn intuïtie, maar kijk ook naar data en feiten. Bovenal sta ik open voor tips van andere ondernemers. Anderen kunnen je op nieuwe ideeën brengen en je kunt van ervaringen van anderen leren. Zo ontdek ik steeds weer nieuwe mogelijkheden om mijn bedrijf te runnen.”

Frank is oprichter van FKJ Trading. Met zijn internationale team verkoopt hij producten via Bol en Amazon en helpt hij andere bedrijven hun assortiment te verkopen. “In januari merkte ik voor het eerst het effect van corona op mijn business: ik kon niet meer inkopen uit China. Ik pas me aan deze situatie aan door telkens te kijken waar mogelijkheden liggen.” Toen luchtvracht niet meer mogelijk was, heeft Frank een mooie deal kunnen sluiten met FedEx en Ceva. Ook rijden er nu vrachtwagens met zijn producten en maakt hij gebruik van zeevracht. “Ik vertrouw op mijn intuïtie, maar ik kijk ook naar data en feiten. Ik ga niet mee met de stroom, maar ik probeer kansen te herkennen.”

De dagelijkse werkzaamheden van Frank zijn niet erg veranderd door de crisis, omdat hij al met een virtueel team werkte. “Ik stuur op afstand een team van tien mensen over de hele wereld aan: van import tot marketing. Wij zijn al gewend aan virtueel werken, dus wat dat betreft heeft deze situatie niet veel impact. Ik verwacht wel dat we nog een tijd flexibel moeten zijn met ons bedrijf en mogelijk zullen we een tijdje minder hard groeien. We zijn als Nederland nog niet door het dieptepunt van de coronacrisis heen, maar ik ben wel positief: in andere delen van de wereld zie je dat zaken weer normaliseren.”

Frank staat altijd open voor nieuwe zienswijzen en denkt met andere ondernemers mee. “Ik werk vanuit Waves Coworking in Zwolle. Daar ontmoet ik andere ondernemers die met me meedenken en waar ik anderen tips kan geven. Ik onderneem volgens deze quote van Einstein: ‘Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg’. Openstaan voor andere inzichten en je flexibel opstellen is altijd belangrijk, maar tijdens een crisis als deze al helemaal.”

Meld je aan voor de Waves nieuwsbrief!

Leuk dat je geïnteresseerd bent in Waves Coworking. Meld je hier aan voor de nieuwsbrief en we houden je op de hoogte!

Tot snel bij Waves?

Zet de juiste mensen bij elkaar en ze zullen elkaar inspireren en vooruithelpen!

We make Waves together!

5

Word lid van onze community

5

Kom flexwerken bij Waves. Dit kan op verschillende manieren: van je eigen private desk, tot het gebruik maken van onze hotdesks.