Hoe gaan ondernemers om met de coronacrisis? Waves members vertellen hun verhaal: Ids Heij

“Deze situatie zorgt ervoor dat ik met dingen bezig ben die normaal nog even op de plank waren blijven liggen. Hoewel mijn werk nu stagneert, zie ik wel weer nieuwe kansen. Ik heb nu in ieder geval wel tijd om ook eens goed met mijn marketing bezig te gaan.”

Ids Heij werkt als foto- en videograaf. Hij maakt professionele foto’s en video’s voor bedrijven. Nu is foto’s en video’s maken op afstand prima te doen, maar omdat de vaste klanten van Ids hun deuren (hopelijk tijdelijk) moesten sluiten ziet Ids zijn opdrachten ook in rap tempo terug lopen. En veel nieuwe opdrachten komen er op dit moment niet bij.

Erg vervelend natuurlijk, maar de jonge fotograaf ziet voor zichzelf ook veel kansen. Deze situatie geeft hem de kans om eens even goed naar zijn website en algehele marketing te kijken. Dat had nooit hoogste prioriteit en dat mag nu veranderen. “En ik ben bezig met het lanceren van een heel nieuw product: augmented reality visitekaartjes. Dat wilde ik al heel lang maar ik had er nooit de tijd voor. Nu kan ik het mooi verder uitwerken.”

Afgelopen twee weken is daar flink wat focus op gelegd. En het bestaan van Realitycards is inmiddels een feit. Ook speelt hij met het idee om bedrijfspanden te gaan fotograferen, maar dit is nog een idee in ontwikkeling. En voor de liefhebber is Ids inmiddels een blog gestart met tips om foto’s en video’s te maken, deze vind je op https://www.stellarmedia.nl/.

Genoeg beweging dus! Maar toch ziet Ids wel een enorme uitdaging in het productief blijven. Normaal ging hij naar shoots bij klanten of hij was op het Waves kantoor te vinden. Dat gaf structuur aan zijn week. En ook het inkomen maakte dat hij een motivatie had om lekker door te werken. Dat is nu even wat anders nu hij hele dagen thuis is. Dus de grote vraag is dan: Hoe blijf je dan motivatie vinden en verval je niet in aanlummelen?

Ids vertelt dat het voor hem heel fijn werkt om vaak online andere ondernemers te ontmoeten. Zo helpen de online-coffee momenten met zijn buddygroepje hem om even scherp te zijn en te focussen. “Iedereen denkt mee met elkaar en steunt elkaar waar nodig en dat helpt enorm.”

Benieuwd naar de visitekaartjes? Neem een kijkje op https://www.realitycards.nl.

Meld je aan voor de Waves nieuwsbrief!

Leuk dat je geïnteresseerd bent in Waves Coworking. Meld je hier aan voor de nieuwsbrief en we houden je op de hoogte!

Tot snel bij Waves?

Zet de juiste mensen bij elkaar en ze zullen elkaar inspireren en vooruithelpen!

We make Waves together!

5

Word lid van onze community

5

Kom flexwerken bij Waves. Dit kan op verschillende manieren: van je eigen private desk, tot het gebruik maken van onze hotdesks.